FINNSOMMAR?

Så här års pratar många om uttrycket ‘Brittsommar’ som om det vore en sådan vi nu upplever. Men så är det ju inte och inte har det med de brittiska öarna att göra, bara att Britt råkar ha namnsdag i början av oktober när sommaren ibland kan slå till för ett sista besök.

Av för mig okänd anledning kallar britter och amerikaner den ljuva tiden för ‘Indian Summer’. Det låter fint. ‘Indiansommar’ låter inte så dumt. Vi får hålla utkik efter den

”Finnkampen”, den årliga friidrottslandskampen mellan Sverige och Finland, har pågått  i helgen. Som vanligt slås man av hur bleka många finska friidrottare är. Där hjälper nog ingen sommarsol. Blekheten består, fast en del spjutkastare kan vara nog så färgstarka.

Finn – eller finsommarsolen’ sken över Tammerfors och riktigt hur det gick höll jag inte reda på. En del av de färgstarkaste namnen – som ”vår” stavhoppare Duplantis – kunde ju inte vara med. Några indianer sågs inte till – de kör väl speedway? – men jag tror solen sken varmast över det svenska laget trots allt. Vi håller utkik efter den bitterljuva sensommaren då äpplena mognar. Jag skickar ut min egen favoritcowboy ur samlingen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: