LA MER, CE’ST MAGNIFIQUE!

Är man kompositör och har skrivit en världshit, behöver man inte skriva fler sånger, men det är lättare sagt än gjort för den som bär musiken inom sig.

Irving Berlin Skrev ”White Christmas” och det är nog världen mest kopierade och inspelade låt. Men det var inte den som fick in mina tankar på musiken. Inte heller min egen signaturmelodi till radioserien ”Ollles Sångbok” även om den har skänkt mig en oförglömlig upplevelse.

Nä, jag tänkte på Charles Trenets klassiker ”La Mer”, en sång som vore den skriven för hela livet och mer (la….!) därtill. Min franska är inte särskilt flytande (än en gång; ursäkta vitsen), men man kan ändå sjunga med i textens innebörd.

Vi halkade in på ‘Mr Bean på semester’ och fick mest magknip av alla roliga dumheter som spelades upp. Men filmens slutscener handlar om havet och alla sjunger till slut ‘ La Mer’. Precis som alla sjöng med en gång när jag som toastmaster hyllade vännen Alain Lemaire, Malmös meste restaurangfransos när han firade 50 och tio år senare 60. Lätt att sjunga med …: Lemaire, Alain Lemaire, Allain Lemaire.. osv.. Pa de probleme!

Fantastisk sång. Här presenterad av kompositören själv. Klicka och sjung med!

2 Responses to LA MER, CE’ST MAGNIFIQUE!

  1. Peter Kastensson skriver:

    Halkade också in på Mr Bean i går och La Mer satt i huv’et hela natten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: