STAVUNDER

När vi var barn fanns det en och annan kortlek hemmavid. Inte så konstigt, då far vår tävlade i bridge. Men en särskilt rolig kortlek som jag gärna haft kvar, innehöll en serie karikerade friidrottsstjärnor med deras bästa resultat redovisade på korten,  signerade ”Rit Ola”, den mästerlige tecknaren.

Leken innehöll fyra stjärnor i varje gren, så det var läge för enkla spel typ ”Löjliga familjerna”. Spelade given ut en stavhoppare, vann den som hade bästa kortet med bästa hopparen. När kortleken gavs ut, var Cornelius ”The Dutch” Warmedam världen allra bäste. På den tiden hoppade man med banbustavar och ingen troddes någonsin kunna slå honom och hans världsrekord på 4.77.

Ha! Utvecklingen går undan även i stavhoppp. Nyss slog ‘vår’ Mondo Duplantis världen – och oss – med häpnad och hoppade 6.17. Helt fenomenalt!

Vad hade han kunnat hoppa med en bambustav? Säg det. Men säkert högre än Cornelius – Den flygande holländaren – Warmedam. Är det han på bilden eller 50-talets svenske stjärna ”Ragge” Lundberg? Vem ger ut en kortlek härnäst? Och vem slår Duplantis, vår flygande ‘svensk’?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: