PÅ MINNESBANKEN

– Får man utdelning på det man har i minnesbanken? På, ska det givetvis heta. ”Skinnalars” var nyfiken.

Det är väl en fråga om man kan sälja in sina minnesberättelser till något förlag, tänkte vi. Projektet har lockat ibland, men det är ju inte alltid så givet att intresse finnes. När jag läser om den briljante – författaren – Winston Churchill, anar jag att det finns möjligheter för den som har någonting att berätta och gör det väl. Då kan det hända att förläggarna ringer upp och har en hygglig garantisumms till hands. Eja vore man där, sa den gamle redaktören när ämnet kom upp.

Tänk att väckas av ett samtal från en driftig redaktör som säger – Klart vi gör en bok,

Det har minsann hänt mig en gång. Den vilde förläggaren Timo Kärnekull var ständigt positiv till nya projekt. Det handlade då inte om minnen utan Byteskomik. Det var en annan sak. Mer om Byteskomik, men det var ju nog så bra och böckerna gick åt som smör i Småland. Kanske för att vi ofta reste dit och signerade böcker. Klart man var glad.

Men numera är telefonen tyst. Ingen ringer ens för att vilja göra en ljudbok av befintligt material även om det finns förläggare som tycker att det borde göras. Men man vet aldrig för man ska ju aldrig säga aldrig. Sägs det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: