VÅRANINGAR I VINTERTID

Vi såg inte schlagertävlingen, men när vi zappade förbi hörde vi en anonym röst säga: – Det är så härligt att höra en röst sjunga om heterosexuell kärlek. Det händer ju så sällan.

Jaha?

Jan Malmsjö missade vi. Eller låten han sjöng. Vi hade dock samma MFF-tröjor på oss. Men sången? Var det kanske den den okända rösten talade om? Man kan inte se allt. Eller höra. Förr var det i alla fall låten som var viktigast i Scjlagerfestivaler. Och vi gnolade på ”När det är sol och vår och man är sjutton (eller nitton?) år, är det så lite man förstår …” Den vann en gång. Inger Berggren sjöng.

Vårvindarna anades  från England via TV. Manchester United boxad till Fulham med 3-0 och Liverpool drog till Bournemouth. Solen lyste över arenorna. Och MFF spelade dagen innan sin sista  träningsmatch mot Dynamo Kiev inför torsdagens möte mot Chelsea. Det ser bra ut. Vår på väg?

Snödropparna blommar för fullt. Snöbloggar?

– En blogg får gärna vara vitsig eller rolig, möjligen polemiskt allvarlig och rentav elak, men aldrig dum i överkant, sa ”Farbror FaceBook”.

– Sa du vits-ippig?

– De trogna läsarna förtjänar inget annat, sa den gamle redaktören med allvarlig min.

– Men vad göra när näsdukarna börjar ta slut, snorkråkorna och och vintern dröjer sig kvar? frågade ”Grannen”.

 

2 Responses to VÅRANINGAR I VINTERTID

 1. carlonw2013 skriver:

  Såg/hörde inte schlagertävlingen. Sitter dock med en tanke. Varför ställer han upp? Han som var en artist i världsklass. Nu kanske långt efter utgången datummärkning? Inte har han väl ett så stort behov av uppmärksamhet? Läste också en del generationskamraters FB-inlägg igår. De hade redan bestämt vem de skulle rösta på. Vilket naturligtvis ytterligare förstärker vilken pseudohändelse detta jippo är rent musikaliskt. Vilket inte hindrar mig för att förstå att många ser det som god underhållning….Och! Snödroppar och vintergäck blommar även i det nordliga Kristianstad.

  Gilla

  • gunnarbernstrup skriver:

   Om detta kan jag inte annat än hålla med. Och med bekräftelsebehovet är det som det är. Unge herr Malmsjö är synnerligen begåvad, men har ju ett väldigt stort. Större än de flestas. Möjligen inte i klass med Elisabeth Höglunds, men i alla fall.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: