GAMLA KÄPPAR PEKAR BÄST

Den finns ett område i Malmö som länge kallades ‘Käppastan’. Slottsstaden. Av detta förstår man att de boende som satte sin prägel på stadsdelen uppnått mogen ålder. Men generationsskiften är oundvikliga och efterhand flyttas gammelkäpparna därifrån och ersätts av ekologiskt balanserade familjer med både en och två SUVar samt stora trehjuliga, återvinningsbara och ergonomiskt konstruerade elcyklar i vilka man kan skjutsa barnen till dagis eller chica caféer där barnlediga mammor och föräldrar flockvis häckar över en latte.

Fastighets- och bostadsmäklarna har hittat nya och lockande uttryck. Slottsstaden är numera synnerligen åtråvärt och dyrt.

Limhamn  har länge i raketfart varit på väg in i samma fasen. Själv använder jag likt många andra käpp numera. Och på 30 av vår gatas adresser när vi flyttade in 1980 bor endast 2-3 kvar sen vi kom hit. Själv stöttar jag mig numera på en käpp.

Men, men. Tids nog cyklar livet vidare och även de en gång unga blir käppberoende.

Vad man vet är att man ska akta sig för att bli en sån där ilsk kärring (sådana finns både kvinnliga och manliga) som med sitt  ‘förlängda pekfinger’ hytter mot allt illa passande närhelst tillfälle ges.

En lysande illustration av detta åldersbundna men samtidigt tidlösa beteende står den legendariske franske fotografen Henri Cartier– Bresson för. Han tog bilden på Millesgården 1956.

Vad säger tanten? Några förslag? Och har det någonsin hjälpt att tala med statyer?

2 Responses to GAMLA KÄPPAR PEKAR BÄST

  1. Tore Bernstrup skriver:

    Visst är det skulptören Louise Bourgeois som står där med käppen!? Men vem är det som står bakom pelaren? Han kanske kan svara på vad tanten säger.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: