KLUBBMÖTE

Ibland ses vi över diverse godsaker på ett för den gamle redaktören lokalt vattenhål. ”Mannen från Lomma”, redaktören själv och jag. Spiritualiteten är, som vi själva kan bedöma det, på högsta nivå. Den som säger annorlunda, får inte delta i nästa möte. Ibland pratade den ene, ibland den andre men oftast den tredje.

– Svadan från ”visst håll” är  välbekant och kan ses, som mattelärarna lärt oss, omvänt proportionell med den specifika vikten i det framförda och sagda från samma håll. Som den gamle redaktören uttryckte det.

Trump, Brexit och lokal politik orkar vi numera inte diskutera. Inte ens ofoget att göra gator så smala att unga mödrar knappt kan gå tre i bred med sina vagnar. Men givetvis fotboll och spekulera i hur det ska går framöver. Både för MFF och i det som är kvar av VM. Matchen om tredje pris och finalen.

Den gamle redaktören satt lutad över ‘Der Speigel’ och en djuplodande analys om tumultet i samband med den ryska revolutionen när vi anlände. Vilket givetvis förde in oss på ämnet ‘Flydda Tider’. I Malmö och annorstädes.

Litterära föredömen nämndes i bisatser. Men den gamle redaktören ämnar hälsa på författaren som skrev ‘Massor av Whisky’, Compton Mackenzie, där denne ligger begravd på den södraste av öar i de Yttre Hebriderna. ”Mannen från Lomma” drog sig den härliga filmen till minnes.

Vi diskuterade sådant som föreningen ‘Sveriges fotbollstatistiiker’; Fantomens och Stålmannens upphovsmän. Hur det kunde gått ‘OM’ IFK Malmö gått upp i allsvenskan den gången det var ytterst nära .. Och så klart talade vi även om Hergé, Tintins  skapare och ”den klara linjen”.

Minnen och reflexioner vi gärna återvänder till. Men vi måste ju även hänga med i nuet, som ”Mannen från Lomma” sa och tog upp tidtabellen för bussen hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: