MYSTERIER ELLER HEUREKA!

Mysteriers och gåtors lösning är ofta inte så långt borta som man kanske tror.

Men ännu har vi inte kommit på varför skatorna förde väsen och höll massmöte utanför vårt sovrumsfönster på morgonkulan. De var fyra-fem och lyckades t.o.m. slå upp haspen. Försökte de ta sig in? Var det en liga av tjuvaktiga skator som tänkte genomföra en smash’n grab-kupp? Det låg ju varken silverskedar eller smycken på fönsterkarmen.

Och varför ville den pyttelilla grönfinken in i vårt hus? Den flaxade mot rutan och väckte min uppmärksamhet där jag satt i solen utanför. Hur länge hade den varit där? Hur hade den kommit dit? Den satt snällt kvar och sa ”Pip” när jag gick in, öppnade fönstret och släppte ut den. En fågel som begrep att räddningen var på väg?

Fado fortsatte speja ut i mörkret i sommarnatten som hon gjorde natten innan. Åt samma håll. Blick stilla. Märkligt beteende. Vi såg ingenting. Ingen lömsk inkräktare. Hörde ingenting. Inte ens en ugglas spöklika hoande. Jag följde hennes blick in mörkret; fattade mod och trevade mig in i den mörka mystiken. Fann ingenting … Jo där! Där hade Igelkotten kurat ihop sig. Medveten om hundens intresse? När husse visade sådant mod, följde Fado efter och märkte fort att igelkottar inte är något att leka med.

Att lösningen på den lilla gåtan fanns i närheten minde på något vis om vad som sker i Tintin-äventyret ”Castafiores juveler”. Allt som sker, sker i egna ”rummet” och har sin naturliga förklaring. En fågel inomhus och tjuvaktiga skator. Bara en inblandad i Hergés historia dock. Eller två. Beroende på hur man ser det…

2 Responses to MYSTERIER ELLER HEUREKA!

  1. carlonw2013 skriver:

    Får lite Hitchcock -rysningar. Även här denna dag är det fågelinvation.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: