LOGEMENTSHUMOR OCH GLADA KOLTRASTAR

Egentligen, enades den gamle redaktören och jag, har vi nog alltid haft svårt för den svordomsfyllda jargong som, som jag upplevt det, råder i omklädningsrum, på logementen, ölhak och andra ställen där grabbar träffas, flabbar, slänger käft och pratar om just ingenting av värde. Måhända något om kvinnor och potent mandom. Logementshumor kallad.

Det finns de som kämpar för att visa att de är med och kryddar valhänt sitt annars så försiktiga, ibland rentav förnumstiga sätt att tala med svordomar här och där. I stället för att nämna en stol, säger de ”stolajävelen”. Typ. Man hör att det klingar falskt. Att de försöker vara det de inte är. Försöker prata med bönder på bönders vis, för att delvis citera det gamla uttrycket.

– Här kör vi för helvete med raka rör för satan, kan den som någon gång försöker formulera sitt ogillande få till svar. Bättre att hålla tyst och måhända le i mjugg.

Tänkte vi den strålande måndagen som rådde.

Maj månad har hittills varit torr och varning för skogsbränder utfärdas både här och där. Dock inte i våra trädgårdar. Gräset växer ändå. Men koltrastparet som byggt bo i cykelskjulet såg ut att ha svårt att hitta föda till sina ungar. Jag satte på vattenspridaren för att locka fram de ringlande proteinerna från underjorden. Koltrastarna skuttade glatt omkring och verkade tacka för initiativet.

Så har man åtminstone gjort någon nytta även den dagen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: