MALMÖ FF vs IFK GÖTEBORG

Idag är det dags igen. Svenska Cupen och de konflikträdda anar oro i luften. Att Blåvitts supporter ska gruffa mot Malmös. Ställa till det.

Låt oss hoppas att de rädda inte får rätt och att resultatet därtill bli rättvist. Alltså vinst för MFF.

FV – MFF.s veteranasällskap – hade festmöte på fredagskvällen. Alla andades optimism. Det hör givetvis till, men självtilliten kändes också betryggande.

Sen kan man givetvis undra hur länge MFF:s veteranmedlemmar kan fortsätta nöja sig med att titulera sig ‘Bröder’. De tiderna borde kanske vara förbi? Och med det menar jag inget annat än att det kanske kommer några systrar vad det lider. Att även brödrasällskap öppnar sig.

Första gången jag såg en match mellan lagen på Malmö Stadion, var en höstsöndag för 59 år sedan. Då vann Göteborg och såg till att spela bort MFF från den eventuellt möjliga guldstriden. 1-3 eller kanske 1-4? 1965 såg jag första halvlek lagen emellan innan jag var akut tvungen att åka till tandläkaren. Men MFF vann med 3-0 och även det årets allsvenska. Första guldet jag fick uppleva.

Sedan dess har det gått både upp och ner och upp igen. Ibland med råge. Tillräckligt många upplevelser för att fylla en liten bok. Och jag har till och med, slår det mig, varit med och mött ‘Blåvitt’ – deras veteraner – i MFF-tröja både en och två gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: