BLOGGEN FYLLER

Sedan många år tillbaka håller vi återkommande, oftast vittert muntra idémöten, min kamrat och kloka bollplank; den ständigt framåt- och uppåtblickande (han är ju förutom allt annat även astronom) gamle redaktören Ulf R Johansson.

När vi möttes över våra öl och tankar kring mina texter 2009 inför den bok som var på väg, lyckades han till slut övertyga mig om att jag borde skriva en blogg. Något relativt nytt då.

Jag har nog alltid varit motsträvig när det gäller (ett understatement så gott som något) och var inte lätt att övertala. Men satte igång i december 2009. Tänkte att en blogg kunde vara ett bra sätt att formulera och spara idéer och tankar till kommande texter nästa bok. Alltså efter ”Kullerbyttabingbång” som kom ut året efter. Bilden nedan är från ‘släppfesten’ i oktober 2010 där Ulf R höll i presentationen.

Inte visste jag då hur tillvaron skulle gestalta sig. Att förläggare skulle lägga ner sin verksamhet och jag tvingas gå igenom två ryggoperationer, en handledsfraktur och ett knäledsbyte. Bland annat. Efter hand trappa ner och avsluta mitt aktiva idrottsliv. Promenera. Spela tennis och boule. Till och med att på plats följa MFF blev knepigt efter hand. Eländen som verkligen påverkat kreativiteten negativt. Och, trist nog, även känna att den kreativa ådran skulle få sig sina törnar.

Men Bloggen har jag fortsatt lyckas hålla liv i trots att jag ibland fått dyka efter idéer på grunda vatten. Varför? För att jag mött så gott intresse och har så många trogna läsare – och många som följer upp med kommentarer.

Hugskott, teckningar, bilder av livet på våra vattenhål, stolligheter, reseminnen, fotboll, en och annan kommentar till verkligheten och allt vad det nu kan vara.

I morgon fyller bloggen 3000 i ett oavbrutet sträck publicerade texter. Tack för förslaget Ulf R!

Vi ses på måndag och sen får vi se hur det blir framöver.

 

 

 

 

4 Responses to BLOGGEN FYLLER

 1. Per skriver:

  Mot den bakgrunden är vi många som instämmer: – Tack Ulf R!

  Gilla

 2. carlonw2013 skriver:

  3000 inlägg! Och alla intressanta. Hatten av.
  Och jag som tycker mina 554 inlägg är många.
  Och dessutom. Vad skall jag skriva mer om utan allt för många upprepningar?
  Ligger dock lite före gällande byte av leder. Två höfter minsann.

  Gilla

  • gunnarbernstrup skriver:

   Ledande ledpatient. Men jag kvitterar – och går kanske om – med ryggen. Den borde nog bytts ut, men sådant låter sig inte göras.
   Upprepar sig gör man då och då, men det gäller kanske att vända upp och ner – eller åt annat håll – på orden?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: