ALLT BLIR BÄTTRE

Det är alltid lika upplyftande att se hur framtiden ska se te sig, nya byggnader byggas och livet levas när man studerar arkitekt- och stadsplanedrömmar. Livet på landet bryr politiker och planerare sig inte om. Där drar man in på det mesta.

Men i stan där det ska byggas! Ofta gröna tak som gör sig bra från helikoptervinkel men inte syns i gatunivå.

I detta fallet det planerade Science village i (norr om) Lund som det presenteras. Himlen blir blå, träden grönskar samtidigt som de japanska körsbärsträden blommar. Förmodligen även taken. Cyklister kör fritt bland sittande och gående. Alla tycks harmoniska. Viga klättrar på en klättervägg. Ett litet barn går obevakat mot ankdammen. Det råder harmoni över nejden. Utopia?

Tre minuter senare har kanske barnet drattat i dammen och en av cyklisterna krockat med servitören – ute ut bild till höger men på väg med två chica, veganska drinkar. Då blir det ett annat liv. Hur kommer ambulanserna fram?

På bilder, visioner och ritningar över planerade projekt nära havet, passerar alltid en fullriggare. Denna bilden gäller Lund, så det går inte. Enda kontakten med havet är Höje å söder om stan. Men vilken tur för tecknaren. Ett luftskepp passerar!

idealstad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: