RECEPT PÅ STICKA

Apropå lörrdagens alkoholrelaterade tema. Vad är nu detta? Något för den sofistikerade drinkaren.

Ett led i (LM) Ericssons marknadsföring på 56-60-talet – minnen från svärfars verksamhet. 100 klassiska drinkrecept lagda på en behändig ‘mätsticka’.

Drink 1-50 på ena sidan, 51 till 100 på andra. Den inre skivan förs i önskat läge och VIPS har man receptet klart i mittspringan. Oundgänglig för drinkmixaren. För innerfickan eller handväskan. Möjligen i synnerhet ämnat för utländska kunder? Sådan som kunde tänka sig beställa en ‘Earthquake’ (Gin, rye whisky & Absint) eller en ”Angel’s kiss’ (whisky, creme de cocoa och grenadine).

Hemmavid gav LM även ut små och stora askfat signerade Björn Winblad. Mycket snygga. Det var klass på reklamprylarna på den tiden. Fast drinkrecept och askfat ligger knappast i tiden. Inte lönt sätta fram numera. De som röker går ut och gör det och stampar sen ner filter och fimpar i omgivningen.

Och vi hade även en nedskalad Ericofon – för den  utländska marknaden. Lite mindre än orginalet, lite lättare, men ändå alldeles för klumpig. Och den gav inga drinkrecept om man inte ringde en bartender. Möjligen ett och annat designpris.

Det fick nog inte receptstickan, men jag kan stoppa den på sig utan mankemang.

drinklista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: