– NÄR JAG BLIR GAMMAL …

ska jag bestämma själv, sa den lille pågen.

Att man så småningom kan göra så, fast man ibland inte riktigt vet om vad, är förstås en av fördelarna med att bli äldre.

Bland andra fördelar finns att man – med rätta – kan gnälla över morgontidningens förfall och skribenternas okunskap.

– Nu säger jag upp tidningen, kan man säga och slå näven i bordet.

Så kommer det en dag då tidningen inte kommer. Inte för att man har sagt upp sin prenumeration, nej nej. Det beror på att tryckeriet eller något annat tekniskt har havererat. Då gnäller man – med rätta – över det.

– Hur ska jag nu veta vad som visas på TV i kväll? undrar man och slår näven i bordet i förtvivlan. Ont gör det, eftersom det är samma näve man slagit i bordet dagen innan.

Och ersatt blir man förmodligen inte, inser man. De enda som blir ersatta är företag som betalt dyra pengar för annonser. Ringa och klaga går inte, för telefonkön är så lång att man får vänta en timme på att komma fram. Sånt har man inte tid med, för man måste ju hinna gå på toaletten innan Skid-VM börjar på TV och man ska få tillfälle att gnälla över töntiga kommentatorer (eller är dom hejarklacksledare?) som knappt kan stava till Sixten Jernberg.

Och lönt att ringa till sin lokala läkargrupp för att få vård för den näve man slgit i bordet alldeles för många gånger är det inte heller, för även dit är kön alldeles för lång. Och skulle man komma fram, har dom ändå inte tid med en.

Så är det – bland annat – att bli äldre.

dagensungdom

Lämna en kommentar